24u Zolder

Cyclo4Cancer was tevens vertegenwoordigd op de 24h van Zolder ( http://www.defietsuitdaging.be/24-uur-zolder)  Hieronder het verslag van deelnemer Frederik :
 
Tijdens het weekend van 1 en 2 juni ging deze race door op het circuit van Zolder. Deelnemers worden onderverdeeld in volgende categorieën :
solo's : 40 deelnemers (waarvan een tiental dienst doen als "haas" voor de topteams)
quatro's : 22 ploegen
octo's : 121 ploegen
vrouwenploegen : 5
In totaal waren er dus 188 ploegen ingeschreven (of 1.136 deelnemers).
 
Dit jaar nam er 1 cyclo4cancer-sympathisant mee ! wie weet kunnen we volgend jaar allemaal deelnemen !
 
Een impressie :
 
Na ons de vrijdagavond te hebben geïnstalleerd (we dachten luxepaarden te zullen zijn met onze ruime tent - totdat we werden omringd door heuse tientonners uitgerust als ware opwarmcentra ...) en een gigantisch fijne pasta in een lokaal etablissement, probeerden we (4 man sterk) de slaap te vatten ...
 
Op zaterdagochtend van 8 tot 10 krijgen we de kans voor het eerst een paar rondjes te rijden op het parcours (in omgekeerde richting wegens oneven jaar, volgend jaar wordt dus in de "juiste" richting gereden).
Vanaf 12h30 begint de spanning te stijgen want nu vaardigt elke ploeg 1 renner af om een tijdrit te rijden van 4 km (1 ronde).
Uiteindelijk eindigden we ... 120ste met een gemiddelde snelheid van 37,5 km/h ... hmm tijd om ons doel (eindigen binnen de eerste 100 bij te stellen, we zouden al tevreden zijn met het consolideren van de 120ste plaats).
 
Om 15h wordt de koers op gang gefloten : de top-60 doet een "le mans"-start en 1 min later volgen de 128 andere ploegen. Vanaf nu is het dus serieus (wij dachten dat dit een eerder "folklore"-evenement was, maar neen dus, pure koers ...) , 24h lang ... volgens het estafette-systeem. Elke ploeg bepaald hoe lang elke renner individueel rijdt, eet, slaapt, ontspant, rijdt, rijdt, ... .
Aangezien wij een Quartet vormden, stroomt de adrenaline maw 24h door de aderen : amper 2 uur slapen 's nachts, telkens 1 renner stand-by houden ...
 
Om een lang verhaal kort te houden : omstreeks 15h de zondag is het een ware spurt voor zilver en brons (de winnaars namen uiteindelijk een halve ronde voorsprong na 24h) !
 
De winnaars 'jonge keukens cycling team 1' legden 240 ronden of 960 km af aan een gemiddelde van ... 39,85 km/h
Ook wij - the fullmooners - overtroffen alle 4 onze verwachtingen : we werden uiteindelijk 86ste aan een gemiddelde van 35,30 km/h. Daarnaast werden we 9 in onze klasse (op 22 ploegen).
Binnen ons team zorgde de Cyclo4cancer-deelnemer voor de beste ronde aan 42 km/h (het zal wellicht aan de aerodynamica liggen van de outfit !).
 
De 24 h van Zolder... voor velen een onbekende race maar misschien een aanrader voor volgend jaar ?
 
Auteur : Frederik

ReactiesReageerNaam

 Bericht
E-mailKalender

Quiz 2024
04/10/24
Spinning tvv Cyclo4Cancer
22/11/24