Beachrace De Panne

18de De Panne Beach Endurance 24 november 2013


Begin oktober moest geweest zijn toen ik ergens samen met Eric en Johan was en Eric begon over de beachrace van De Panne.  Ik zag dit wel zitten en Johan zei niet direct neen maar ook niet direct na.  Eric was natuurlijk al ingeschreven.  Naarmate de datum van inschrijving dichter kwam besloot ik me toch in te schrijven onder het motto: we gaan ons 2uurkes amuseren.  


Had ik wel nog een probleem: beachbanden voor op mijn mountainbike, gelukkig kon ik via Eric aan een paar beachbanden geraken en zo was dit probleem ook opgelost.  Een grappig moment was nog toen ik de dag voor de race nog even de benen ging gaan losgooien met vrienden op het mtb-parkoers van Anzegem en Johan op het einde vroeg wie wat op zondag deed.  Ik antwoordde natuurlijk: beachrace De Panne.  Johan verklaarde me zot, geloofde me niet.  Toen ik achteraf in zijn garage het nogmaals herhaalde had ik de indruk dat Johan met nog niet geloofde.  

Zondagochtend had ik met Eric en Corinne afgesproken om samen richting De Panne te rijden.  Eerst ons startnummer gaan afhalen om dan zo dicht mogelijk te parkeren bij de start/aankomst.  Eric loodste mij naar een plaats op 20m van de afspuitstand, de finish lag nog eens 100m verder.  Beter kon dus bijna niet!  


We hadden nog bijna 2uur voor de start dus deden we eerste een korte wandeling op het strand, ik vroeg me direct af aan wat ik begonnen was.  Terug naar de auto om onze kleren aan te doen.  Toen ik Eric zich zag aankleden maakte ik me de bedenking dat ik toch iets te veel kledij ging aandoen.  Uiteindelijk gekozen voor onderlijfje, koerstruitje met korte mouwen, body’ke , armstukken en beenstukken.  Geen overtrekken over de schoenen omdat deze bij het lopen wel eens zouden kunnen hinderen,  wetende dat je toch door het water moet rijden zouden deze toch niet veel van nut zijn.
We stonden reeds om 10u20 in het startvak, aan de rechtse kant want dit was volgens Eric de beste kant.  Met nog een goeie 10minuten te gaan deden we beide onze trui met lange mouwen uit die we aan Corine konden geven.  Mijn hartslag op dat moment: 77 slagen per minuut.  Chillen dus J
De lage hartslag zou echter van korte duur zijn, want direct na de start ging de snelheid de hoogte in naar rond de 40km per uur, de hartslag zou niet meer onder de 155 komen.  Na een goeie 5km op het strand gereden te hebben waar we toch over enkele “beekjes” moesten rijden/springen mochten we de eerste keer de dijk opdraaien.  Draaien met beachbanden is niet van zelfsprekend, laat staan als deze niet veel druk bevatten.  Behoedzaam liet ik me meevoeren met de andere renners.  Een lusje in Bray-Dunes en terug het strand in, deze keer lopen tot op het verharde.  Een km verder terug van het strand, terug lopen op zoek naar de klim!!!  Dit stukje van 19percent mag je 3 keer overwinnen.   Daarna reden we terug naar het strand, terug naar een stukje verhard om zo dichter bij De Panne terug te komen.  Telkens je naar of van het strand reed was het zoeken naar het goede spoor om zo ver mogelijk te rijden.  De ene keer ging dit vlotter dan de andere keer.  Zo kwam ik 2 keer te val in het zand, gelukkig zonder enige schade.  


De wind kwam ook meer opzetten, zelf het “wind in de rug” stuk richting Frankrijk leek soms lastig.  Het springen over de beekjes maakte het wel leuk, terwijl ook het rijden in het zand beter en beter ging.  Het was rijden van groepje naar groepje, af en toe wat schuilen achter een rug van iemand anders, dan weer zelf een stuk op kop.  Toen na 37km de krampen in mijn benen schoten toen ik terug van de fiets moest wou ik de handdoek in de ring gooien, maar aan de andere kant is opgeven geen optie dus deed ik maar verder.  De kilometers gingen voorbij, ook de aanmoedigingen van Corine waren een goeie stimulans om door te gaan.  De laatste rechte lijn was het genieten.  Ik reed een pak verder dan andere rond mij, uiteindelijk toch van de fiets om te finishen met een grote smile op het gezicht! :-)
Tijden:
Van Keirsbilck Eric: 2:00:10 plaats 284
De Bie David: 2:15:32 plaats 524
(851 aangekomen, 124 opgegeven, 28 uit koers gezet)
 


ReactiesReageerNaam

 Bericht
E-mailKalender

Quiz 2024
04/10/24
Spinning tvv Cyclo4Cancer
22/11/24