Club Des Cingl├ęs Mont Ventoux

Kevin is reeds geruime tijd sympathisant van Cyclo4Cancer.  Zijn fietsdoel voor 2014 speelde zich op 13 juni af... op die ene dag wou hij de drie beklimmingen van de Ventoux realiseren, en zo lid worden van de Club des Cinglés du Mont Ventoux. Hierna volgt zijn verslag :


13/06/2014, deze dag staat voor eeuwig en altijd in mijn geheugen gegrift.
 

Het is amper 7 uur wanneer ik vol verwachting, met toch ook wat onzekerheid, mijn koerstenue van cyclo 4 cancer aantrek.  Deze dag staat ook in het teken van alle kankerpatiënten.

Een uurtje later fiets ik eerst de benen wat 'los' en start vervolgens met de eerste beklimming.  Deze vanuit het mooie, en ook best gekende Ventoux-dorpje, Bedoin.  Alles verloopt soepel, ik voel me zowaar 100 man sterk :-)


De beklimming via Malaucène is er één in een loden hitte : afzien!  Toch krijg ik ook bij deze tweede beklimming na enige tijd de top opnieuw in zicht... Het maanlandschap is adembenemend!  Op de top gekomen neem ik, vooraleer de afdaling aan te vatten, een korte pauze.

Uiteindelijk daal ik af naar Sault voor de laatste beklimming van de dag.   Met onweer op de achtergrond fiets ik een derde maal naar boven.
Alles begint pijn te doen, de laatste kilometers zijn hard en zwaar, ... maar het doel is in zicht.  En jawel, een triomferend gevoel overheerst bij het bereiken van de top!

Ik ben nu lid van de Club des cinglés du Mont-Ventoux : We did it!!
 


 

Proficiat Kevin, en dank je wel voor het insturen van dit verslag en mooie foto's!!  Vanuit Cyclo4Cancer zijn we trots dat onze sympathisanten ook in de Club des Cinglés vertegenwoordigd zijn!

 

Fiets ook jij tijdens jouw vakantie : in berg of dal, aan kust of stad... laat niet na jouw vakantiefoto in Cyclo4Cancer-uitrusting door te mailen : cyclo4cancer apestaartje hotmail.be


ReactiesReageerNaam

 Bericht
E-mailKalender

Quiz 2024
04/10/24
Spinning tvv Cyclo4Cancer
22/11/24