Cyclo4Cancer@Zwift

De fervente wielertoeristen weten het wel ... al is een rustperiode aangewezen, toch is het nodig om tijdens de sombere wintermaanden verder aan de conditie te werken!

Dit is bij het regenweer van de voorbije dagen niet steeds plezant.  Bovendien worden we na de combinatie zweten en trotseren van  winterse omstandigheden ook al eens verkouden... binnen spelen kan dan een oplossing zijn.

Dit in de fitness, het zwembad... uiteraard ook op rollen.

Fietsen op rollen is de voorbije jaren bovendien echt attractief te worden : niet alleen zijn de trainers (tacx, elite...) van een bijzonder hoog niveau, ook de softwaremogelijkheden (trainerroad, sufferfest, tacx...) kenden een hoge vlucht.  De voorbije periode voert ZWIFT als softwaretoepassing hoogtij : na een lange beta-periode is het nu voor 'echt', en terecht : met zwift is het plezant fietsen op het virtuele wk-parcours, of het eiland watopia... bovendien kan dit in groep, en leunt dit toch behoorlijk bij de realiteit aan... alleen hoef je die winterse kou er niet bij te nemen.

Zondagochtend was het dan zover : de eerste cyclo4cancer training op zwift : Met Kevin, Jonas, Gunther en Pieter Jan... en een volleerde ploegdirecteur Dieter die ons van op de zijlijn (lees FB Messenger) de juiste technische bijstand verleende!  We hielden het twee uur vol... ja we moeten toegeven : ook op zwift is het moeilijk om bergop in elkaars wiel te blijven, maar we bleven overwegend mooi in groep fietsen, en dit 2 uur lang!

Dit smaakt voor mij alvast naar meer! Ride On!

Auteur : Johan

Tags : #Zwift #RideOn #Cyclo4Cancer


ReactiesReageerNaam

 Bericht
E-mailKalender

Quiz 2023
13/10/23