DDW Classic 2015

De Desselgem Classic - DDW Classic 

Zaterdag 18 april. Het grootste deel van mijn vaste fiets-vrienden trok naar de Peter Van Peteghem Classic of de Izegemse Pijl, maar ikzelf moest tegen de middag al terug thuis zijn en dus was het aangewezen om dichter bij huis een tocht te fietsen. Het zou uiteindelijk de Desselgem Classic worden, zeker toen ik op Facebook las dat een groep Cyclo4Cancer-sympathisanten daar om 8 uur aan de start zou staan. Toch wel handig, die Facebook-berichten: altijd leuk om bij een groep te kunnen aansluiten, ook al zou ikzelf slechts de 95 km fietsen, terwijl het grootste deel van de groep voor de volle 135 km ging.

 

3 graden Celsius om 7 uur ’s ochtends … toch maar vertrekken in lange broek, ook al geven ze mooi weer uit en doen de wolken geen moeite om de zon te verdringen. Via het jaagpad langs de Leie van Kortrijk alleen naar Desselgem om daar met een 10-tal Cyclo4Cacer-sympathisanten iets na 8 uur te vertrekken. Een aantal gezichten herkende ik nog van de cyclo Les 3 Ballons van vorig jaar en al vlug maakten we al afspraken om ook de editie 2015 samen aan te vatten. In Deerlijk kwam ook sympathisant en collega Geert aansluiten, waarna de groep koers zette via Zwevegem naar Helkijn, om daar de Schelde over te steken richting Pays des Colines. Na een groot uur bereikten we al de eerste bevoorrading in Celles. Even later volgde de splitsing: zoals verwacht draaide het grootste deel van de groep rechts af voor de extra lus rond Wodecq, terwijl Geert, Francky en ikzelf samen met nog 2 sympathisanten op het parcours van de 95 km bleven. Via de beklimmingen van de Kluisberg en de Kwaremont richting de voet van de Paterberg … gelukkig moesten we niet rechtsaf draaien en lieten we de Paterberg rustig verder slapen, na de ongetwijfeld drukke voorbije weken. Via de tweede bevoorrading in Kaster en 2 keer de Tiegemberg ging het dan vlug naar Wortegem, door naar Kruishoutem om dan via Waregem teug naar Desselgem te fietsen.

Auteur : Nico

 

Uiteindelijk samen met Geert dan terug naar Kortrijk, deze keer langs het nieuwe deel van het jaagpad langs de Leie tussen Harelbeke en Kortrijk. Totaal 118 km erbij op de teller. Leuke tocht, ik besluit de rit op mijn fietscomputer op te slaan, zodat ik die later nog eens opnieuw kan rijden. Hoewel de streek mij vrij goed bekend is, toch weer een paar nieuwe baantjes leren kennen. Vive le vélo!

 


ReactiesReageerNaam

 Bericht
E-mailKalender

Quiz 2022
14/10/22