Dwars Door Vlaanderen 2014

Dwars door Vlaanderen cyclo 2014                       

Op zaterdag 15 maart was een drukke dag voor Cyclo4Cancer.  Een ruime delegatie was afgezakt naar de Omloop Van Vlaanderen.... Maar ikzelf stond met vele sympathisanten aan de start in Waregem: Maarten, Gunther, Eric, Tom, Antoon, Frederik, Francky en ikzelf David.

Samen aan de start voor 120km, 10 hellingen en een kasseistrook of 2.

Het tempo zat er meteen in, de wind in de rug.  Voor we het wisten stonden we aan de voet van de Kattenberg, de eerste helling.  Iedereen op eigen tempo naar boven, de volgende hellingen waren Valkenberg en Eikenberg.  Tussendoor hadden we ook een goeie eerste bevoorrading gekregen in Schorisse.

De laatste 45km waren niet alleen de zwaarste door de wind maar ook door de opeenvolging van de hellingen, maar liefst 7 hellingen moesten overwonnen worden.  Vooral het trio: Knokteberg, Oude Kwaremont en Paterberg waren lastig te verteren.  Gelukkig kort daarna terug een bevoorrading waar ook Chris was.  Voor we verder gingen hebben we hier een groepsfoto gemaakt!!

Het laatste deel na de bevoorrading was ook niet van de poes, gelukkig hier op Nokereberg na geen kasseihellingen meer.  In een vlot tempo reden we naar Waregem.

Een eerste kennismaking met de proximus cycling classic en deze deed ons meteen uitkijken naar een andere!

Auteur : David


ReactiesReageerNaam

 Bericht
E-mailKalender

Quiz 2024
04/10/24
Spinning tvv Cyclo4Cancer
22/11/24