Flanders Field

Flanders Field Rally 2014

Zaterdagochtend rond 8uur stonden we aan de start van de rally van Nieuwenhovespurters.  Deze club steekt het initiatief Cyclo4Cancer van in het begin een hart onder de riem.  Samen met een aantal sympathisanten: Hans, Vincent, Stefaan, Peter, Tiemen, Geert, Johan, Bram ging ik van start.  Een mengeling van Cyclo4Cancer en Nieuwenhovespurters.  De bedoeling was om de 100km te rijden en te genieten van de zon.

De eerste 20km verliepen vlak en op rustige mooie wegen.  Vlot kwamen we aan de eerste helling van de dag: de Kortekeer, enkele keren kort keren dus smiley De eerste test voor de benen, het ging rap…rustig ritje? Boven hergroeperen en de grote baan over richting Nukerke. Even was het schrikken toen Stefaan een bocht verkeerd inschatte en rechtdoor ging, nog probeerde draaien maar toch ten val kwam.  Gelukkig niet veel schade, Stefaan kon verder.

De bevoorrading na een goeie 30km was dik in orde.  Alles wat je nodig had was aanwezig en Stefaan kon zijn wonde laten verzorgen.  Hierna kregen we de  Varent voor ons wielen geschoven, boven de splitsing.  We besloten van toch de 120km te doen.  Het parkoers bracht ons onder andere langs de Ganzenberg, of was het nu Hans zijn berg?   Lagen nog op ons parkoers: Maaistraat, Toepkapel om dan aan de Valkenberg te komen.  Even later stonden we aan de voet van de Berendries.  Lange tijd onderbroken door wegwerken, maar nu vrij om deze helling naar boven te rijden.  Een nieuw mooi wegdek, ideaal om naar boven te “vlammen”.  Samen met Stefaan liet ik even alle remmen los.

Hierna was het zwaarste gedeelde van de rit gedaan.  We kwamen via Strijpen, Velzeke terug naar Zwalm waar we terug op bekendere wegen kwamen.  Hier ging het leuk op en neer, de band van Hans wou niet meer mee en besloot leeg te lopen.  Dit euvel was vlug hersteld, even later in Zingem kregen we terug een bevoorrading.

Nog 1 helling stond op ons programma: de Korte Ast in Mullem.  Voor mezelf de helling die ik al omhoog rij van mijn eerste kilometers met de koersfiets, pakweg zo’n 15jaar geleden.  Ik begon dus op kop aan de hellling, Stefaan kwam naast mij, ik kroop in zijn wiel.  De strava op deze helling is duidelijk:  9e plaats algemeen in 51seconden.  Stefaan mag hier gerust een seconde of 2 afdoen en zou in het strava klassement op plaats 3 komen!  Mijn gemiddelde was 35,1 op deze helling.

Nu was het zot doen over, ter hoogte van de Zandvlooi namen Vincent en Hans afscheid om naar zo naar huis te rijden, Bram zat door zijn beste krachten.  Samen uit, samen thuis was ook hier het moto, dus reden we samen naar de aankomst.  Tussendoor kregen we nog een leuke extra bevoorrading aan Flanders Field American Cemetery, de begraafplaats waar president Obama enkele maanden geleden ook was.  Ik liep eventjes rond en het was toch even slikken toen ik die graven daar zag.  Als je ooit in de buurt bent, zeker een bezoekje waard.  Op deze bevoorrading zagen we ook bestuurslid Pascal en sympathisant Alain.

Hierna was het nog een 5-tal kilometers tot aan de aankomst.

Terug een mooi ritje! De voorzitter van de Nieuwenhovespurters Manfred was terecht tevreden op de organisatie en de opkomst!

Een impressie :

David (auteur) & Johan (foto's)


ReactiesReageerNaam

 Bericht
E-mailKalender

Quiz 2024
04/10/24
Spinning tvv Cyclo4Cancer
22/11/24