Kuurne Brussel Kuurne 2014

Kuurne-Brussel-Kuurne 2014

Bij het openingsweekend voor profwielrenners hoort ook een openingsweekend voor de wielertoeristen.  Ook voor nogal wat Cyclo4Cancer sympathisanten was dit het officiëuze startschot van het seizoen.  Echter bij de wielertoeristen is het een omgekeerde volgorder dan bij de profs.  Wij beginnen met Kuurne-Brussel-Kuurne en de dag erna Omloop Het Nieuwsblad.

Wij waren vandaag: Tom, Gunther, Johan en David.  Steve, Maarten en Vincent hadden op weg naar ons afspreekpunt af te rekenen met een platte band en zouden alleen verder rijden.

We hadden afgesproken op het parkoers en zouden dit volgen tot aan de start, daar inschrijven en dan onze rit verder afwerken.  Via binnenwegen kwamen we vlug aan de start, het was een overrompeling.  Het mooie weer deed duidelijk vele fietser buiten komen.

We troffen hier sympathisant Bjorn samen met Nieuwenhovespurters Pascal & Andy.  Ook sympathisant Chris stond ons op te wachten.

Chris leidde ons naar de start en jaagde het tempo meteen de hoogte in.  We reden van groep naar groep op weg richting de eerste helling van de dag: De Oude Kwaremont.  Echter de klim deden we langs een zijkant, de “vlakke” uitloper moesten we wel op de kasseien doen.  Boven even wachten op elkaar en terug weg.  Dat de dag hierna de beslissing zou vallen bij profs konden we toen nog niet weten, laat staan bedenken.

Na de lange afdaling hadden we even om te bekomen want de kasseien van de Varentstraat kwamen eraan met aansluitend de klim van Tiegemberg.  Na de Tiegem was het niet lang meer wachten op de bevoorrading: met bitterballen deze keer!  Nog nooit gezien, maar hier dus wel wink

Tussendoor was er even wat spielerei : over de glooiende wegen plaatste Andy af en toe een versnelling, Johan & Pascal glipten mee... maar uiteindelijk waren het kleine speldeprikken - wellicht omwille van de blijdschap van het mooie weer - waarna telkens werd gewacht tot iedereen opnieuw de aansluiting vond.

De laatste helling van de dag: Nokereberg lag niet zo ver meer, ook deze werd vlot genomen.  Nu was het eigenlijk nog extra kilometers maken wat lusjes te trekken in het parkoers.  Toen we terug in Sint-Elooi-Vijve kwamen waren we zo goed als rond.  Bij de Red Bull-bevoorrading waren er enkelen die zich tegoed deden aan het energiedrankje, anderen hadden meer oog voor de lieftallige promo-girls.  Hoedanook er werd wat nagepraat over de koerrs, en zo sloot ook sympathisant Alain nog aan.

Hierna reden we samen weg waarna elk op zijn beurt afsloeg en huiswaarts fietste.

Een meer dan geslaagde openingsrit!

Auteur : David


ReactiesReageerNaam

 Bericht
E-mailKalender

Quiz 2024
04/10/24
Spinning tvv Cyclo4Cancer
22/11/24