Kwaremont Classic 2015 - Nico

Ook dit weekend stonden weer diverse mooie toertochten op het programma. En met Luik-Bastenaken-Luik en de Davitamon Classic (tot 200 km) ook niet van de minste! Cyclo4Cancer-sympathisanten Frederic, Frederik en Nico kozen echter voor de 135 km van de Kwaremont Classic. Vertrek al om 7 uur in Kuurne om zo toch op tijd thuis te zijn voor den aperitief ’s middags!

 

Vanuit Kuurne ging de tocht richting Tiegem en Gijzelbrechtegem (eerste helling) naar Oudenaarde, om de Achterberg te bedwingen. Onderweg was het nog kalm, misschien moesten we onze collega’s toch gelijk geven die ervoor opteerden om pas later te vertrekken? Anderzijds lag het droog en hebben we gedurende de hele tocht bijna geen regen gehad, dus dat was een meevaller, zeker gezien weersvoorspellingen eerder deze week nogal onheilspellend waren.

 

Onderweg naar de eerste bevoorrading (via de Kapelberg) in Schorisse, kwam ene Jurgen uit Heule aansluiten. Leuke gast, eigenlijk nog maar 2 jaar aan het fietsen, maar wel al de Amstel Gold Race bedwongen en ook van de partij op Les 3 Ballons in juni van dit jaar. Op zijn Strava las ik achteraf dat hij al meer dan 3.000 km op de teller heeft staan dit jaar. Om maar te zeggen: we waren wel niet aan het kaarten, maar met de opkomende tegenwind was hij wel onze ideale ‘vierde man’ (zie verder).

 

De bevoorrading in Schorisse vormde ook de splitsing tussen de 100 km en de 130 km: wij kozen voor de extra lus in de Zwalmstreek. Zalig en nog steeds overal droog, niet onbelangrijk op de kasseien van de Molenberg. Nu kruisten we heel geregeld de vele deelnemers van de Davitamon Classic: mooie baantjes wil iedereen natuurlijk in zijn tocht stoppen. Maar het moet gezegd: daar waar de deelnemers aan den Davitamon toch bij enkele gemeenschappelijke kruispunten moesten wachten om over te steken, mochten wij steevast rechts afdraaien. Altijd aangenamer en veiliger!

 

Via de Valkenberg terug naar Schorisse, waarna we terug op het parcours van de 100 km kwamen richting Kwaremont. Omdat de wegen nu toch wel door de opkomende motregen wel wat gladder oogden, koos de meerderheid van de groep ervoor om niet de kasseien van de Oude Kwaremont te beklimmen, maar via de overigens perfect uitgepijlde alternatieve beklimming naar Kwaremont Dorp te fietsen. Iedereen op zijn eigen tempo, maar boven liep het mis … Nico en Jurgen draaiden af naar de bevoorrading, terwijl Frederic en Frederik rechtdoor reden. Elk duo wachtte even op het andere duo, maar net toen het ene duo toch naar de bevoorrading reed, dachten Jurgen en Nico dat de Frederiks al doorgereden waren. Zij stonden immers onder tijdsdruk (dienen aperitief, weet je wel J). Gevolg: het laatste stuk werd een koppel-tijdrit via Avelgem naar Kuurne, waar we elkaar met een verschil van slechts 5 minuten terug zagen. Nog vlug een boterham met kaas of gehakt en een Etixx-recupdrank binnengespeeld en dan vlug naar huis.

 

Proficiat aan de organisatie: gevarieerd parcours, perfect uitgepijld en 3 zeer mooie en uitgebreide bevoorradingen (met echte toiletten, altijd aangenamer dat die mobiele alternatieven). Nog een tocht die ik ga bewaren op mijn fietscomputer. Bedankt aan de ploegmaats voor het gezapige tempo en het aangename gezelschap, vive le vélo !

 

Auteur : Nico Himpe


ReactiesReageerNaam

 Bericht
E-mailKalender

Quiz 2024
04/10/24
Spinning tvv Cyclo4Cancer
22/11/24