Les GĂ©ants des Ardennes

Les géants des ardennes.

 

Na een 14-daagse internetloze reis stond zaterdag het bekijken van facebook uiteraard op het programma

Een oproep om de dag erna "les géants des ardennes"  te rijden was één van de eerste zaken die me in het oog sprongen. Dat kon ik wel smaken. Alles gepakt en gezakt en klaar om zondag richting Ardennen te rijden.

Hoe langer de dag vorderde, hoe korter de lijst met rijders werd. De voorspelde weersomstandigheden en blessures zorgden ervoor dat er toch wel wat deelnemers afhaakten.

Geen paniek, want op de fiets kan toch niemand helpen om te duwen. Hans was de enige die nog zou rijden. Een autoreis van meer dan 1.000 km in de benen en het feit dat Hans nog een extra helling (La Redoute) programmeerde deden me besluiten om deze rit rustig en alleen te rijden.

Dat ik dit zo letterlijk zou moeten opvatten had ik niet durven voorspellen. Rond 7 uur kwam ik samen met vele anderen aan op de startplaats. Ik vertrok in de veronderstelling dat er vanuit de achtergrond wel nog wat volk zou komen in wiens gezelschap ik de rit zou kunnen rijden. Helaas, behalve 2 man die duidelijk aangaven niet meer gezelschap te appreciëren en enkele eenzaten die ikzelf voorbijstak kwam ik niemand tegen tot de laatste bevoorrading. Op dit punt kwamen de rijders van de korte afstand terug op het parcours. Het was ook op dit moment dat het wat begon te miezeren, genoeg om nat te zijn, maar niet genoeg om de regenjas aan te trekken.

Dus zij die thuis gebleven zijn omwille van de regen hadden ongelijk, maar dat is natuurlijk achteraf gemakkelijk gezegd.

Over de rit zelf kan ik alleen maar positief zijn.  Mooie en niet bijzonder lastige hellingen die bovendien niet elke ardennenrit worden aangedaan. Over het algemeen vrij rustige wegen. De wind blies, maar vooral in het voordeel (toch in het tweede deel van de rit).

Ondanks de autorit van de dag ervoor ging alles vlot. Kortom een geslaagde rit in de aanloop naar de vélomediane. Een rit die ik zeker wil aanraden bij mijn vrienden (als was het maar om volgend jaar niet opnieuw het grootste deel alleen te moeten rijden).

 

Auteur : Maarten


Reacties


David op 24-08-2013 16:58:25
Maarten, volgend jaar proberen we er bij te zijn. Zowel blessure en het weer deden me thuis blijven. Mooi verslag! Top!

ReageerNaam

 Bericht
E-mailKalender

Quiz 2024
04/10/24
Spinning tvv Cyclo4Cancer
22/11/24