RVV Verkenning

Vrijdag 3 april was een zogenaamde bankholiday: alle bankkantoren zijn dicht, wat voor Cyclo4Cancer-sympathisanten Frederic, David, Dieter, Geert en Nico een uitgelezen kans was om de Ronde van Vlaanderen te verkennen. Dit één dag voordat de 19.000 wielertoeristen en 2 dagen voordat de profs dezelfde reeks van hellingen onder de wielen geschoven krijgen.

 

Frederic had een pittig parcours uitgestippeld. Vandaag was dan ook de dag dat ‘afzien’ en ‘genieten’ synoniemen zijn voor fiets-liefhebbers: Achterberg, Eikenberg, Varentberg, Molenberg, Berendries, Valkenberg, Kanarieberg, Taaienberg, Berg Ten Houte, Oude Kruisberg, Zijkant Kwaremont, Kalkovenstraat, Paterberg en Vossenhol Tiegem werden één voor één in groep opgepeuzeld. De Oude Kwaremont mochten we niet bedwingen, want de weg was nog afgesloten met vrachtwagens die de VIP-tenten aan het bevoorraden waren. Wij dan maar rechtsomkeer maken, net als die 2 profs van Lampré die net in ons wiel waren komen aanpikken. J

 

Het weerbericht deed ons op voorhand een beetje twijfelen, maar uiteindelijk hebben we op onze tocht van 142 km slechts een klein beetje regen moeten trotseren. Dus ook dat was een meevaller! En de debriefing met een bord spaghetti maakte de beleving kompleet.

 

Kortom, het Paas-weekend werd alvast met glans ingezet. Vive le vélo en zondag (nog eens) genieten van de Ronde!

 

Auteur : Nico Himpe - Bestuurslid VZW Cyclo4Cancer


ReactiesReageerNaam

 Bericht
E-mailKalender

Quiz 2022
14/10/22