Schipdonkrally

Schipdonkrally Nevele

De week vooraf aan deze rally werd er veel over en weer gechat, op zoek gegaan naar het parkoers tot we uiteindelijk vrijdagavond pas beslist hebben waar we zouden afspreken. Om 8u aan de brug in Zulte, die op het parkoers lag. Van hieruit zouden we verder volgen tot in Tiegem, ons daar inschrijven, verder volgen naar Nevele en zo terug naar Zulte, goed voor 130km.

Aanwezig waren: Johan, Eric, Hans, Maarten en ik: David. Vanuit Zulte ging het via Waregem, Kruishoutem en Anzegem naar de achterkant van Tiegemberg, vlot naar boven. De rustige wegen waren leuk om te rijden. Wat me opviel was dat Hans, anders altijd de koprijder, nu maar 20km op kop kwam. Zou Hans dan toch eens een slechte dag hebben? Hans was gewoon een praatje aan het maken met Eric.

In Tiegem ons ingeschreven bij ex-waregem corrivee Philippe 'Smetje' Desmet die ons uitrusting van Cyclo4Cancer mooi vond. Dus even het verhaal rond Cyclo4Cancer gedaan. We komen hier nog wel eens langs. We reden dan verder naar het heuvelgedeelte van deze rit, de achterkant van de Kluisberg was ons eerste “hoogtepunt” van de dag. Strava indachtig ging het weer snel naar boven, Hans klopte me nipt op de meet. Zo rap we boven waren, zo rap we terug beneden waren, even verder dezelfde heuvelkam terug naar boven, nu langs de Horlitin. Enkele weken geleden reden we hier nog voorbij en bleek dat er nog niet vele deze helling gedaan hadden, vandaag dus een eerste kennismaking voor de meeste. Eigenlijk maak je hier gewoon een lus en kom je verder terug op de baan richting Karnemelkbeekstraat. Meteen ook de laatste helling van de dag.

De weg ging verder via Kwaremont naar Kerkhove, een stukje kasseien van de Varentstraat om zo richting Wortegem te rijden. Eens Wortegem buiten kwamen we zo goed als in Kruishoutem waar in Zandvlooi een stop voorzien was. Vlug een colatje en een koekje en we waren terug weg, richting Nevele. Via bekende wegen langs Machelen, Grammene en Zeveren verliep het parkoers.

Vandaag hadden we geen druppel regen gehad tot het ongeveer in Meigen plots donker begon het te zien, de regen bleef niet uit en op korte tijd waren we kletsnat. Samen met Eric en Johan besloot ik dan maar de korstte weg naar huis te nemen. Hans en Maarten gingen verder naar de Nevele om de rit af te werken.

Een mooi ritje, jammer van de regen op het einde zodat enkel Hans en Maarten het volledige parkoers gereden hebben. Wie weet rijden we deze volgend jaar wel terug!

Auteur : David

Foto's :

 


ReactiesReageerNaam

 Bericht
E-mailKalender

Quiz 2024
04/10/24
Spinning tvv Cyclo4Cancer
22/11/24