Spie Classic Oudenaarde

 

De Spie classic te Oudenaarde

 

Met 3 cyclo4cancer-sympathiesanten besloten we zaterdag 21 juni voor de eerste keer de Spie Belgium Classic te rijden. David, Vincent en ikzelf tekenden paraat voor 120 kilometer fietsplezier over een golvend parcours met een 9-tal hellingen.

Omdat 120 kilometer blijkbaar niet genoeg was voor Vincent en mijzelf besloten we ons al fietsend naar de start te begeven. Daar stond David ons al op te wachten.

 

We vertrokken dan ook mooi op tijd langs de Schelde richting Gavere. In Gavere werd de Schelde achter ons gelaten om richting eerste klim van de dag te rijden: de Rotse in Dikkelvenne. Mooi dacht ik bij mezelf, als dat al één van de negen hellingen is, wordt deze rit een makkelijk te klaren klus.

Het tempo zat er goed in. Genietend van het mooie landschap en de rustige wegen kwamen we al vlug bij de eerste bevoorrading aan. Kort na die eerste bevoorrading haalden ons twee renners in, wat we niet zomaar konden laten gebeuren. We dreven het tempo op en met z’n vijven werkten we de rest van het parcours richting tweede bevoorrading af  (Het is te zeggen David en de metgezellen op kop en Vincent en ik vooral in het wiel.)

Met achtereenvolgens de Kauwenberg, de Molenberg en Berg ten Houte op het menu werd het parcours toch ook al weer wat pittiger.

 

Bij de bevoorrading liet één reisgezel ons achter. Met vier man sterk vertrokken we richting Kanarieberg. Het was ook op dat eigenste moment dat ik mij realiseerde dat de Rotse eigenlijk maar een opwarmertje was voor wat nog komen zou. Via Ronse bereikten we de Schapenberg, geen berg voor schapen. Mede door het tempo en de onvlakke wegen begonnen de benen toch al wat te protesteren. De volgende te nemen hindernis was de
Knokteberg, sowieso geen vriend van mij, maar met de wind in de rug lukte dit nog aardig. Als dessert werd ons de Paterberg voorgeschoteld om nadien via rustige wegen richting Oudenaarde de bollen.

 

Hoewel het voor ons een gekende streek is, was het leuk vertoeven in dit ‘golvend’ landschap. Mede door het hoge tempo was de rit pittiger dan verwacht. Voor de organisatie en het gezelschap van vandaag niets dan lof.

Tenslotte wil ik gerust nog meegeven dat ik blij was dat de wind ons op de terugweg naar huis meer dan welgezind was.

 

Maarten

 

Auteur : Maarten


ReactiesReageerNaam

 Bericht
E-mailKalender

Quiz 2022
14/10/22