Van de Wiele Classic

Reeds voor de derde maal werd de Van de Wiele Classic georganiseerd.

De naam is verbonden aan voormalig profrenner Eric Van de Wiele. Hij fietste ondermeer voor de Belgische ploegen Maes Pils, IJsboerke, Capri Sonne, Splendor en TeVe Blad. Van de Wiele boekte 13 zeges in zijn profcarrière, werd 3de in het eindklassement van de GP Franco-Belge in 1976 en startte 4 keer in de Tour De France. Hij koerste bij IJsboerke in dienst van onder andere zijn streekgenoot Walter Godefroot.  Op vandaag is hij actief als trainer bij de Wielerschool Vlaanderen. Hij tekent het parcours uit voor de Van de Wiele Classic.

Reden genoeg om met Cyclo4Cancer dit parcours eens te fietsen :

Een rit van 135km.  Met start in Zwijnaarde - over de Zwalm richting Vlaamse Ardennen - en vervolgens langs de scheldevallei terug naar Zwijnaarde.

Vincent en ik wilden graag wat kilometers doen dus besloten we in Kruishoutem af te spreken, naar Zingem op het parkoers te rijden en zo verder naar de start/aankomst te rijden.  Via Zingem liep het naar Asper, Gavere over Semmerzake naar Bottelare en Merelbeke.  Steeds mooie rustige banen.  Toen we aan de start kwamen hadden we reeds 45km in de benen en schreven we ons in.  Kwestie van zeker recht te hebben van de bevoorrading.

Hier begon in feite de echte rit.  Al vlug stonden we in Oosterzele, het parkoers was licht golvend te noemen.  Via Velzeke kwamen we in meer bekende streken terecht: Michelbeke waar we al wat langere klimmen voor de wielen kregen.  Ook de bevoorrading was er :  de zelfgemaakte cake smaakte en er was ook een soort rijstwater.  Vincent proefde en keurde dit goed.  Je kon de bevoorrading beetje alternatief noemen maar daarom zeker niet minder.

Na de bevoorrading in Brakel reden we een zijkant van de Valkenberg naar boven, nog een beetje op en neerr richting de Ganzenberg waar Vincent zijn duivels ontbond. Enkele kilometers verder lag de Boigneberg ook op onze route.  Het zwaarste hadden we nu gehad en via Mater en Nederename kwamen we aan het Centrum Ronde Van Vlaanderen waar de tweede bevoorrading lag.  Hier kregen we ook hetzelfde eten, wat meer dan voldoende was.

We waren bijna aan het einde van onze rit, via Eine en Heurne ging het naar Zingem waar we afscheid namen van het parkoers en terug naar Kruishoutem fietsten.  Vincent reed nog mee tot aan mijn huis.  Ik kwam thuis met 163km op de teller, voor Vincent kwamen er nog 15bij.

Een goeie training voor de 3 ballons, met goed gezelschap tijdens een mooie rit.  Zeker te onthouden voor volgend jaar!

Verslaggever: David

 


ReactiesReageerNaam

 Bericht
E-mailKalender

Quiz 2024
04/10/24
Spinning tvv Cyclo4Cancer
22/11/24