VĂ©lomediane 2013

Zaterdag 24/08 stonden we met 5 Cyclo4Cancer kameraden aan de start van de Vélomédiane, een cyclosportieve van 170 km met 3300 hoogtemeters met start in La Roche.
Maarten, Eric en Hans mochten vertrekken vanuit het prioritaire startvak (zij hadden immers al goud behaald in 2012 en/of 2011), Johan en ik hadden startnummers voor het tweede vak gezien het voor mij mijn eerste deelname was, voor Johan gaf het gouden brevet van 2008 geen recht meer op een bevoorrechte startplaats.
Rond 8.30 peddelde ik naar mijn startvak waar toch al veel volk stond. Langs het voetpad links kon ik toch nog wat opschuiven zodat ik ongeveer halverwege stond. Johan was daar al eerder en stond naar goede gewoonte een stuk meer vooraan.
Links van me stond Sanne Van Paassen, oa 4de in het WK veldrijden Hoogerheide, te keuvelen met enkele noorderburen. Rond 8.50 nog even de blaas leeggemaakt en om stipt 9 uur werd het startschot gegeven.
De start verliep redelijk vlot, na een goeie minuut kon ik over de startmat fietsen en de eerste van de 21 hellingen kwam eraan. De hartslagmeter gaf niet thuis maar ik vermoed dat ik de eerste hellingen net onder overslagpols zal gereden hebben.
Al snel voelde ik dat de benen niet meer hetzelfde aanvoelden als tijdens de marmotte, wat ook logisch is na de ietwat mindere trainingsarbeid vanaf midden juli / begin augustus. Ik zocht een eigen tempo tijdens de beklimmingen en probeerde in een mooi groepje te raken. Het eerste lukte redelijk, het tweede minder.
Na ongeveer 65 km passeerden we terug in Ra Roche en kregen we de Col d’Haussire voorgeschoteld. Boven stond Corinne met een drinkbus, waarvoor dank, zo verloor ik geen tijd tijdens een stop bij een officiële bevoorrading.
Iets over halfweg begon het te regenen, eerst lichtjes, daarna toch hevig. Gevolg: doorweekt en vooral tijdens de afdalingen zo goed als geen fluit meer te zien door het opspattende water en vuile bril. Gelukkig stopte de regen na een halfuurtje en iets later droogden ook de wegen terug op. Het vet was ondertussen van de soep en ik kreeg de hartslag bergop niet meer zo hoog.
Even later kreeg ik honger en had ik spijt van ook niet gestopt te zijn aan de tweede bevoorrading. Gelukkig had ik nog twee gelletjes en een derde van een bidon en was er nog slechts een 30-40 km te rijden, net genoeg om te overleven dus. De laatste 7-8 km verliepen bijna tegen de 60 km per uur in dalende lijn en de aankomst werd bereikt na 5u40 minuten.
Geen supergevoel, maar gewoon tevreden met weer een gouden brevet, op zich is dit wel een mooie tijd. Hans deed er nog 12 minuten minder over, Eric 10 minuten minder, Johan en Maarten en ik finishten binnen eenzelfde minuut.
Prachtige resultaten dus en iedereen tevreden terug naar huis.
 

Reacties


tom op 04-09-2013 10:01:54
Terug een superprestatie van jullie.

ReageerNaam

 Bericht
E-mailKalender

Quiz 2022
14/10/22