3Ballons : Here We Come

Via deze site en de social media werd reeds aangekondigd dat Cyclo4Cancer met een ruime delegatie aantreedt in de cyclo Les Trois Ballons.

Omdat wellicht niet iedere bezoeker aan deze site vertrouwd is met het cyclo-gebeuren, toch wat toelichting :

Wat is een Cyclo

Een cyclo is een sportieve toertocht waar de deelnemers, geoefende wielertoeristen tot zeg maar quasi renners, een meestal zwaar parcours afleggen.  Er is een gezamenlijke start wat ervoor zorgt dat, zeker de eersten, dit als een koers fietsen.  Voor het grootste pak is het evenwel een gevecht tegen zichzelf om het parcours in een zo kort mogelijke tijd af te leggen.  Men keert dan ook vaak terug, telkens met het objectief om zijn tijd van de vorige keer te verbeteren.

Wat is Les Trois Ballons

In ieder land gaan er cyclo's door maar we kunnen Frankrijk & Italië beschouwen als de voornaamste cyclo-landen.  Les Trois Ballons is dan weer de tweede grootste cyclo (na La Marmotte) in Frankrijk.  Zo deden er bij de editie in 2012 een 4000tal deelnemers mee.  Het parcours dat wordt voorgeschoteld is - om het met de woorden van Jan Becaus te zeggen - geen kattepis : 215km, 4000 hoogtemeters.  Er worden meerdere cols beklommen, ... gezien men deze in de Vogezen Ballons noemt is ook de naamgeving meteen duidelijk.

Wie neemt er deel van Cyclo4Cancer

Eric : Hij realiseerde in 2012 schitterende prestaties in ondermeer La Marmotte en Picardie.  Bovendien wist hij deze mooie realisaties dit jaar reeds te bevestigen met een prachtige tijd in de Gran Fondo Eddy Merckx.  Als enige Cyclo4Cancer fietser behaalde hij er het ticket voor het WK te Italië.

Vincent, David, Maarten : Net als Eric fietsers die hun roots vinden in de MeRijenNieZere club.  Zij hebben alle drie behoorlijk wat cyclo-ervaring, namen recent nog deel aan de Gran Fondo Eddy Merckx.  Zij zullen er dus zeker 'staan' in deze cyclo.

Steve : Net als het hierbovenvermelde viertal tevens woonachtig in Oost-Vlaanderen.  Hij fietste dit jaar nog geen cyclo, doch realiseerde de beste klimtijden tijdens de toertocht Luik-Bastenaken-Luik.  Steve wordt dus een mooie prestatie toegedicht.

Nico : Nieuwenhovespurter met slechts één cyclo op zijn palmares : Trois Ballons 2012.  Wat minder ervaring die hij evenwel zeker zal compenseren met zijn huidige goede conditie.  Dit bleek tijdens de recentste clubrit.

Pascal : Nieuwenhovespurter met meerdere cyclo's op zijn palmares : Marmotte, Trois Ballons & Freddy Maertens Classic.  In deze laatste behaalde hij in 2007 een 12e plaats!  Pascal verkeert bovendien in een uitstekende vorm.  Zijn voornaamste objectief is vooral intens genieten.

Dieter : Nam recent deel aan zijn eerste cyclo : de Gran Fondo Eddy Merckx.  Hij finishte er ondanks ongelooflijk veel pech.  Met zo een sterke instelling zal hij dus ook de Vogezen overwinnen.

Geert : De enige deelnemer zonder cyclo-ervaring.  Daar staat dan weer tegenover dat hij bijzonder veel ervaring heeft in toertochten, in meerdere bergketens en een bijzonder gedreven fietser is.  Ongetwijfeld zal hij ook tijdens deze tocht voor de leuke noot zorgen.

Johan : Wellicht de Cyclo4Cancer fietser met de grootste cyclo-ervaring : 6x Marmotte, 2x Trois Ballons, 5x Klimclassic, 1x GFEM, 1x GFArdennaise, 1x FMClassic...  De recente inspanningstest leverde dan weer minder goede resultaten op, wellicht mee ten gevolge van de kankerbehandeling.  Heeft er wel ongelooflijk veel zin in.

Ondersteuning

Chris : Zal op twee plaatsen zorgen voor ondersteuning.  Zo kan er tijdens de rit een extra drinkbus worden aangenomen, een truitje worden afgegeven.

Corine : Zorgt samen met Chris voor de 'vaste' bevoorradingen.

Dirk : Zal een stukje van het parcours met de moto afleggen.

Sarah : Zorgt mee met Dirk voor de mobiele bevoorrading.

 

 

 

 


ReactiesReageerNaam

 Bericht
E-mailKalender

Quiz 2024
04/10/24
Spinning tvv Cyclo4Cancer
22/11/24