Gran Fondo Goesting?

Zoals de volger van ons project inmiddels opmerkte : nogal wat sympathisanten hebben een grote Gran Fondo Honger.

Wat maakt zo een Gran Fondo of Cyclo nu zo speciaal?

Wel enerzijds gaat het steeds over tochten over geaccidenteerd terrein waarbij je toch even je eigen grenzen moet verleggen om deze tot een goed einde te brengen.  Daarnaast krijgen ze het etiket "Gran Fondo" of "Cyclo" omdat er een gezamenlijke start is.

Betekent dit dan dat je ze als een koers kan beschouwen?  

Voor een select groepje aan de start is dit wel degelijk het geval... Dit is evenwel een kleine kern die vaak ook in het bezit is van een licentie. Voor een grotere groep is het de doelstelling om een dermate goede prestatie neer te zetten zodat men het daaropvolgende jaar in het prioritaire vak mag starten... en dus wat meer/langer van moto-begeleiding te genieten.  De grootste groep fietst deze tocht dan weer om zijn eigen grenzen te verleggen, en om eventueel beter te doen dan bij een vorige editie.  De tijdsregistratie maakt dat mogelijk.  Bovendien worden er aan de finish diploma's uitgereikt : In functie van leeftijd worden er 'gouden' - 'zilveren' - 'bronzen' tijdsgrenzen bepaald.  Voor hen is het leuk om zoveel mogelijk gouden/zilveren diploma's te verzamelen.  Tot slot zijn zij er die even van het cyclo-gebeuren wensen te proeven : voor hen primeert vooral het uitfietsen.

Waarom dan toch die grote aantrekkingskracht?  Er zijn immers geen prijzen te verdienen!

Omdat het om meer gaat dan het fietsen an sich :  

  • Je fietst door een voor jou nieuwe regio : de Gran Fondo's zijn verspreid over gans Europa maar gaan vooral op die plaatsen door waar de natuur op zijn mooist is.
  • Als Gran Fondo Fietser maak je al snel deel uit van een toffe community : Op de diverse Gran Fondo's zie je de zelfde renners terug... niet alleen uit België, maar ook uit Nederland, Frankrijk, Italië... of je creërt een leuke Europese vriendenkring!
  • Het laat je toe om doelen te stellen... wat het fietsen in de koude wintermaanden net dat tikkeltje extra geeft.
  • Daarnaast biedt het je de gelegenheid om tav andere renners, maar ook tav hun supporters, al fietsend een boodschap te brengen : bij Cyclo4Cancer is dit de oproep tot meer wetenschappelijk kankeronderzoek!

Zin gekregen?

  • Een wieleroutfit kan je tijdens specifieke bestelrondes aanschaffen.  Interesse?  Mail naar marleen.deluycker@cyclo4cancer.be
  • Wens je een leisure-outfit van Cyclo4Cancer voor na de koers?  Of als supporter?  Interesse?  Mail naar johan.devroe@cyclo4cancer.be
  • Neem een kijkje op de vorige rubriek op deze site > daar lees je welke Gran Fondo's sympathisanten op hun kalender inschreven.  Misschien sluit je wel aan?

Tot op een volgende cyclo?  Ventoux?  Vogezen?  Dolomieten?  Alpen? ... met een even grote smile aan de finish ;-)

Auteur : Johan Devroe


ReactiesReageerNaam

 Bericht
E-mailKalender

Quiz 2024
04/10/24
Spinning tvv Cyclo4Cancer
22/11/24