Wijn voor het goede doel!

Wijn voor het goede doel!

In het bestuur hebben we enkele wijnliefhebbers. Onder de deskundige leiding van bestuurslid Pascal (cursist aspirant sommelier) werden een witte en rode wijn gekozen die we dit voorjaar aanbieden.  De integrale opbrengst gaat via het Cyclo4Cancer-team naar Levensloop Kortrijk, evenement voor meer wetenschappelijk kankeronderzoek!

De wijnen zijn van het domein Mont d'Hortes

Dit bevindt zich in de nabijheid van Pézenas nabij de samenvloeiing van de Thongue en de Hérault. Het bezit wijngaarden op uitstekende terroirs waar ondermeer Prieuré de St. Jean-de-Bébian ook zijn oorsprong vindt. De wijngaarden liggen op terrassen met een kalkhoudende kleibodem vol kiezels. Oenoloog Roch Anglade investeerde in de kelders, en zijn wijnen zijn kwalitatief hoogstaand!

Sauvignon Blanc 2012
Een lekkere witte wijn. Kleur is licht strogeel met groene reflektie. In de neus herkennen we citrus (limoen), groene appel en vegetale toetsen. In de mond is de wijn sappig en fijne zuren zorgen voor fraicheur.
Deze wijn kan je combineren met carpaccio of tartaar van vis (zalm, heilbot, ...) schaaldieren of verse geitenkaas.
Drink deze wijn binnen de 2 jaar na de oogst.

Syrah 2012
Een prachtige volle diep rode wijn. In de neus herkennen we klein rood fruit en een licht kruidige toets. In de mond is de wijn vol van smaak. Tannines zijn rijp en perfect geïntegreerd.
Combineer deze wijn met rood vlees of harde kazen.
Drink deze wijn binnen de 3 jaar na de oogst.

Bestellingen
Mail per kerende jouw interesse door op cyclo4cancer@hotmail.be : 1 of meerdere flessen... een kistje van 6 flessen... wit of rood : jij beslist! Eerste levering is voorzien voor maart.
 


ReactiesReageerNaam

 Bericht
E-mailKalender

Quiz 2024
04/10/24
Spinning tvv Cyclo4Cancer
22/11/24