Wijnactie 2016

Trots kondigen we aan dat we ook deze lente een heerlijk aanbod wijnen tvv strijd tegen kanker aanbieden.

Bestuurslid Pascal die deze actie als aspirant-sommelier coördineert zorgde voor 3 lekkere wijnen van het huis 

Mont d’Hortes – Cuvée des 4 Saisons blanc 2015 – Wit - VdP des Côtes-de-Thongue – Languedoc - Frankrijk  

Algemene info domein

Mont d'Hortes bevindt zich in de nabijheid van Pézenas nabij de samenvloeiing van de Thongue en de Hérault. Het bezit wijngaarden op uitstekende terroirs waar ondermeer Prieuré de St. Jean-deBébian ook z’n oorsprong vindt. De wijngaarden liggen op terrassen met een kalkhoudende kleibodem vol kiezels. Oenoloog Roch Anglade heeft zopas nieuwe investeringen gedaan in de kelders en zijn wijnen gaan er kwalitatief sterk op vooruit de laatste jaren !  

Mont d'Hortes - Cuvée des 4 Saisons Blanc 2015

Cuvée des 4 Saisons blanc is een assemblage van Sauvignon blanc en Chardonnay. De druiven worden vergist in inox of lage temperatuur om fraicheur te bewaren. Na enkele maanden gaat de wijn op fles.  Het resultaat is een vol fruitige wijn met een sappige structuur. Je kan hem schenken als aperitief maar hij doet het ook goed bij vis of schaaldieren. Drink deze witte wijn in zijn jeugd, dus best binnen de 2 jaar.

Mont d'hortes - Mont d'Hortes - Syrah - 2014 Vin de Pays des Côtes de Thongue - Languedoc - Frankrijk - Rood

Algemene info domein

Mont d'Hortes bevindt zich in de nabijheid van Pézenas nabij de samenvloeiing van de Thongue en de Hérault. Het bezit wijngaarden op uitstekende terroirs waar ondermeer Prieuré de St. Jean-de-Bébian ook z'n oorsprong vindt. De wijngaarden liggen op terrassen met een kalkhoudende kleibodem vol kiezels. Oenoloog Roch Anglade heeft zopas nieuwe investeringen gedaan in de kelders en zijn wijnen gaan er kwalitatief sterk op vooruit de laatste jaren !

Mont D'Hortes - Syrah - 2014

De Syrah van Mont d Hortes is een volle diep rode wijn. In de neus herkennen we klein rood fruit en een licht kruidige toets. In de mond is de wijn vol van smaak. De tannines zijn rijp en perfect geïntegreerd.  Drink deze wijn binnen de 2 à 3 jaar na de oogst.

Combineer deze wijn met rood vlees of harde kazen.

Mont d'Hortes - Cuvée des 4 Saisons blanc 2015 - Rosé - Vdp des Côtes-de-Thonghue - Languedoc - Frankrijk - Rosé

Algemene info domein

Mont d'Hortes bevindt zich in de nabijheid van Pézenas nabij de samenvloeiing van de Thongue en de Hérault.  Het bezit wijngaarden op uitstekende terroirs waar ondermeer Prieuré de St. Jean-de-Bébian ook z'n oorsprong vindt.  De wijngaarden liggen op terrassen met een kalkhoudende kleibodem vol kiezens.  Oenoloog Roch Anglade heeft zopas nieuwe investeringen gedaan in de kelders en zijn wijnen gaan er sterk op vooruit de laatste jaren!

Mont d'Hortes - Cuvée des 4 Saisons blanc 2015 - Rosé

De rosé is gemaakt van de grenache druif.  De druiven worden vergist in inox cuves zodat de fruitigheid en frisheid behouden blijft.  De frisse wijn is een perfecte passe-partout voor de warme zomeravonden, ook als aperitief heel lekker.

Interesse?  

Aarzel niet en reserveer jouw flessen meteen : door middel van overschrijving op BE71 3631 2715 0569 op naam van VZW Cyclo4Cancer.

Bijkomende toelichting nodig?  Mail johan.devroe@cyclo4cancer.be

Johan - Pascal - Marleen - Nico - Frederik - Jurgen - David - Wouter


ReactiesReageerNaam

 Bericht
E-mailKalender

Quiz 2024
04/10/24
Spinning tvv Cyclo4Cancer
22/11/24