Wijnverkoop

Ook in 2015 nemen we met Cyclo4Cancer deel aan Levensloop Kortrijk.

Hiertoe organiseren we een wijnverkoop!

Bestuurslid, en aspirant sommelier, Pascal selecteerde twee lekkere wijnen : 

Mont d’Hortes – Cuvée des 4 Saisons blanc 2013 – Wit - VdP des Côtes-de-Thongue – Languedoc - Frankrijk   

ALGEMENE INFO DOMEIN

Mont d'Hortes bevindt zich in de nabijheid van Pézenas nabij de samenvloeiing van de Thongue en de Hérault. Het bezit wijngaarden op uitstekende terroirs waar ondermeer Prieuré de St. Jean-deBébian ook z’n oorsprong vindt. De wijngaarden liggen op terrassen met een kalkhoudende kleibodem vol kiezels. Oenoloog Roch Anglade heeft zopas nieuwe investeringen gedaan in de kelders en zijn wijnen gaan er kwalitatief sterk op vooruit de laatste jaren !   

CUVEE DES 4 SAISONS BLANC 2013  

Cuvée des 4 Saisons blanc is een assemblage van Sauvignon blanc en Chardonnay. De druiven worden vergist in inox of lage temperatuur om fraicheur te bewaren. Na enkele maanden gaat de wijn op fles.  Het resultaat is een vol fruitige wijn met een sappige structuur. Je kan hem schenken als aperitief maar hij doet het ook goed bij vis of schaaldieren. Drink deze witte wijn in zijn jeugd, dus best binnen de 2 jaar.  

 

Mont d'hortes - Mont d'Hortes - Syrah - 2012 Vin de Pays des Côtes de Thongue - Languedoc - Frankrijk - Rood

ALGEMEEN

Mont d'Hortes bevindt zich in de nabijheid van Pézenas nabij de samenvloeiing van de Thongue en de Hérault. Het bezit wijngaarden op uitstekende terroirs waar ondermeer Prieuré de St. Jean-de-Bébian ook z'n oorsprong vindt. De wijngaarden liggen op terrassen met een kalkhoudende kleibodem vol kiezels. Oenoloog Roch Anglade heeft zopas nieuwe investeringen gedaan in de kelders en zijn wijnen gaan er kwalitatief sterk op vooruit de laatste jaren ! 

MONT D'HORTES - SYRAH - 2012 Syrah

De Syrah van Mont d Hortes is een volle diep rode wijn. In de neus herkennen we klein rood fruit en een licht kruidige toets. In de mond is de wijn vol van smaak. De tannines zijn rijp en perfect geïntegreerd.

Drink deze wijn binnen de 2 à 3 jaar na de oogst.
Combineer deze wijn met rood vlees of harde kazen.

 

Meer info kan je bekomen via wijn.cyclo4cancer@outlook.com   Op datzelfde mailadres kan je uiteraard ook je aantallen opgeven.

 

 


ReactiesReageerNaam

 Bericht
E-mailKalender

Quiz 2024
04/10/24
Spinning tvv Cyclo4Cancer
22/11/24