Getuigenis! Iedereen kan helpen!

Een mooie getuigenis van bestuurslid Nico :

Iedereen kan helpen ... en je wint er zelf een fastastisch gevoel bij!

Enkele jaren geleden liet ik me registreren als potentiële beenmerg-donor. Veel weet ik er (gelukkig) niet van, alleen dat de kans op het vinden van een geschikte donor nog altijd zeer klein is. Hoe meer mensen zich dus registreren, hoe groter die kleine kans op een 'match' toch wordt ...


Woensdag kreeg ik dan plots telefoon van Het Rode Kruis. Dankzij die registratie als beenmerg-donor hadden ze in hun data-bank gezien dat ik het juiste profiel had om bloedplaatjes te geven voor een heel specifieke patiënt, 'vermoedelijk een kanker-patiënt' zei de verpleegster. Ik moest me niet verplicht voelen, maar bloedplaatjes kan je blijkbaar niet van iedereen krijgen (zelfde bloedgroep alleen is niet voldoende) en die patiënt zat er eigenlijk wel op te wachten.

Donderdag heb ik me met veel plezier aangeboden, in de hoop dat die patiënt hiermee weer een stapje dichter is bij zijn herstel! Ikzelf had dit weekend precies wat slappe benen bij het fietsen, maar geef toe, ik had het best mogelijk excuus :-)


En mijn eerste toerke op Levensloop Kortrijk van 6 en 7 september is voor hem of haar.

Ook jij bent welkom, zie www.levensloop.be/relays/kortrijk-2014. 
 
 


ReactiesReageerNaam

 Bericht
E-mailKalender

Quiz 2023
13/10/23