Longvlieskanker

Van bij de start van mijn fietsen stond de voorjaarstoertocht te Zulte op mijn programma.  Aanvankelijk onder de noemer 'Dwars door België', al snel omgevormd tot de 'Rit van de Gouverneur'... eens gouverneur André Denys er zijn schouders onder zette.

Enkele jaren terug trof ik bij één van mijn deelnames aan deze rit de gouverneur aan.  Hij startensklaar om de tocht met enkele collega politici te fietsen, ik nat bezweet en op zoek naar een stoel om me na de telkens zware rit neer te vlijen aan één van de lange tafels... Een korte maar hartelijke kennismaking.  Nu ik de commentaren lees naar aanleiding van zijn overlijden kan ik enkel besluiten : Jawel, een gouverneur van en voor het volk!

Drie jaar terug werd hij geconfronteerd met longvlieskanker.  Een zeldzame variant van longkanker maar waarvoor in België toch jaarlijks zo een 250tal keer de diagnose wordt gesteld.

Toen ik eind 2011, begin 2012 zelf geveld was door kanker las ik zijn artikel in het lotgenotenboekje Leven.  Hij omschreef er de vermoedelijke oorzaak (asbest), zijn strijd, behandeling... zijn liefde voor de fiets en de steun van zijn echtgenote en gezin.

Sedertdien volgde ik zijn carrière nog intenser, ... en met enorm veel bewondering toen hij op de laatste dag van zijn ambtstermijn de coalitiebesprekingen in een Oost-Vlaamse gemeente redde.

Een groot verlies!

Rust in vrede André.


ReactiesReageerNaam

 Bericht
E-mailKalender

Quiz 2023
13/10/23